Rood, kan roder, en ook Martijn doet mee

626 GT met 4WS

"Op zich hoeft dat geen probleem te zijn, een oude auto te rijden maar dan moet je wel weten waaraan je begint", zegt Martijn. 

Na het lezen van onze stukjes in het clubblad en op onze site heeft Martijn heel goed overwogen of hij dit allemaal wel wil. Een 4WS is nu eenmaal een dure auto, heeft veel achterstallig onderhoud en om zo'n auto te nemen om een jaartje rond te kachelen, tsja dat zou zonde zijn. Een bijzondere auto is nu eenmaal een bijzondere auto en dat verdient aandacht.

Martijn nam de auto van de voorzitter over die 'm op zijn beurt overnam van de familie Wolter. De auto was eerlijk gezegd verwaarloosd maar met wat hand en spandienst kon deze zeldzame rode 626 GT 4WS gered worden van de Polen. De voorzitter stak er het nodige tijd en geld in. 4WS werd volledig gereviseerd, lekkages werden opgespoord, stukken die slecht waren eruit gehaald en vervangen. Niets werd afgesmeerd, niets werd dicht gepropt en weggesmeerd. Onderdelen werden vervangen voor originele onderdelen en de auto was technisch weer tiptop in orde.

Wat is tiptop??

De auto had nog geen 150.000 op de teller, technisch OK dus maar de lak was verschoten en interieurverlichting deed het niet. Ook de elektrische kofferbak ontgrendeling liet te wensen over.  Omdat het nogal een zoekwerk was namen we HJ om armen. Prikt hier en daar een keer, neemt gewoon een pot bier en ja hoor, na een paar uur hadden we het gevonden. Stekkers zijn achter vervangen, interieur kon er weer helemaal in en alle kleine elektrische problemen lijken nu opgelost. 

Cosmetisch is Martijn een kei! Hij heeft de auto weer helemaal in prima staat gekregen en de auto schittert in het zonlicht. Over een uurtje staat ie klaar voor de tourtocht. Kan haast niet wachten. Hier alvast een paar foto's en we gaan gewoon verder.

Met vriendelijke groet,

Hans Peters