MIJN MAZDA 626 GT 4WS HATCHBACK 2.0i 16v

 

Laat ik me even voorstellen:

Ik ben Leonora van der Pijl en in 1961 te Eindhoven geboren. Mijn beroep is secretaresse en daarnaast geef ik in de avonduren les op computergebied (PC introductie en diverse software pakketten). Tevens ben ik verzot op paard rijden.

Hoe ben ik aan mijn auto gekomen:

Toen ik in 1999 bevriend raakte met onze voorzitter, kwam ik voor het eerst in aanraking met een Mazda 626 en wel het Coupé model. Zelf reed ik toen een VW Golf, daarvoor had ik VW Jetta’s gereden. Vanuit mijn ouderlijk huis was ik al jarenlang bekend met VW’s, dus dat was voor mij een voor de hand liggende keus.
Zoals te verwachten was, wilde Hans natuurlijk nooit met de Golf uitstapjes ondernemen, dus leerde ik zijn 626 zowel als passagier als bestuurder goed kennen. Inmiddels was ik ook al diverse malen meegegaan naar clubmeetings en de Japanse autodag in 2000.
Toen heb ik de knoop voor mezelf doorgehakt: me aangemeld als lid en mijn VW Golf III verkocht. Aangezien ik toch wel zeer regelmatig een auto nodig heb, kon ik een geschorst staande GT Hatchback met 4WS van Hans lenen, waar ik mee zou rijden tot de rode Coupé opgebouwd zou zijn.  Vanuit een soort voorgevoel grapte ik al dat ik dan misschien niet meer de Coupé zou willen hebben, vooral als die 4WS gemaakt zou zijn. En ja hoor, binnen een week was ik helemaal verkocht. Na wat over en weer gepraat, want de Hatchback was veel duurder dan de coupétjes waar ik tot dan toe naar gekeken had en voor die prijs wilde ik een werkende 4WS hebben, kwamen we tot een deal en was ik de trotse eigenaar geworden van een GT HATCHBACK MET 4WS!


De grote klus?

Er lagen echter nog wel wat klussen te wachten, waarbij ik gelukkig op de hulp van Hans, Hendrik Jan en ex-lid Barry kon rekenen. Eerst zijn de verstelbare koplampen aangesloten en is het kabelwerk voor de nieuwe bumperverlichting voorbereid. Daarna heb ik de auto van binnen volledig gestript (alleen de bestuurdersstoel bleef staan) en toen de auto en de nieuwe sportset naar de spuiter gebracht. Het schuifdak van mijn auto moest eruit zodat het dak bijgewerkt kon worden en dan zou ook de sportset in de juiste kleur gespoten worden.  Het schuifdak zat tegen want de spuiter durfde het er niet uit te halen, maar gelukkig kwam een ARAM monteur in zijn vrije avonduren naar de Mortel om te helpen. Nou ja helpen? Hij had alle materiaal mee en heeft het helemaal gedemonteerd en meteen meegenomen. Ik zou het namelijk bij hen toch laten herplaatsen. Jullie kunnen je natuurlijk wel voorstellen dat ik erg blij en opgelucht was met zo’n goede en onverwachte hulp.
De spuiter kon toen aan de slag en het resultaat zag er fantastisch uit. Op naar ARAM in Eindhoven (eng hoor, rijden met zo’n groot gat voor een schuifdak), die er uiteindelijk een geheel nieuw schuifdak in hebben moeten plaatsen omdat reparatie van het oude schuifdak te duur was en ze daarop ook geen garantie konden afgeven.

En wat rest er dan nog: het hele bouwpakket weer in elkaar te zetten, want tijdens het spuitwerk had ik het hele interieur bij mij in huis schoon gemaakt. Gelukkig tijdens warme weken, zodat het lekker snel kon drogen.
Terwijl Hans en Barry de nieuwe bumpers en skirts monteerden, kon ik het interieur weer inbouwen. Elektronica werd weer aangesloten en alles werkte weer! Nou ja, alles? Een klein detail houd je altijd wel want de nieuwe bumperverlichting en het daklampje wilden maar niet branden. Van alles proberen, maar het lek kwam niet boven water. Gelukkig was ’n vriend van ons Hendrik Jan (die onze 4WS timers al had gerepareerd èn inmiddels ook de trotse eigenaar van een GT 4WS Hatchback) bereid er even naar te kijken (het is tenslotte zijn vakgebied) en in een mum van tijd deed alles het weer.
In augustus 2001 bleek bij een bijeenkomst dat ter hoogte van het plamuurwerk op het dak het spuitwerk iets was ingezakt, dus de spuiter heeft dat toen nog voor me hersteld.


Overige werkzaamheden:

Cruise controle: het inbouwen daarvan bleek toch niet zo eenvoudig omdat de stekkers net even anders zijn dan bij de Coupé. Gevolg: iedere keer dat ik het gaspedaal losliet, sloeg de motor af. Hans kwam er alleen niet uit, dus Hendrik Jan weer ingeschakeld. Na wat meetwerk waren ze er snel achter en kon ik van mijn cruise controle genieten.

Veiligheidsgordels: gezien de leeftijd van mijn auto zijn gordels achterin bij mij niet verplicht. Daar mijn Hatchback nogal eens wordt gebruikt voor vervoer van onderdelen (in zo’n Coupétje kan geen groot spul) en de gordels hinderlijk zijn bij het terugzetten van de achterbank, heb ik ze uit mijn auto verwijderd.

Trekhaak: ik wilde al jarenlang een trekhaak hebben i.v.m. een fietsenrek en eind 2002 hebben Hans en ik hem eronder gezet. Een paar kleine aanpassingen waren noodzakelijk, maar het was toch vrij snel gebeurd. Hendrik Jan heeft daarna geholpen om de bekabeling goed aan te leggen.

Sportset: tijdens de dealerdag bij Hoebeke te Rilland werd mij door Cees Hoebeke verteld dat de originele kleurstelling van de sportset voor een Hatchback net als bij de Coupé two-tone was. Hij kon me er zelfs een foto van laten zien en ik wist meteen dat ik dat ook wilde, want ik wil mijn auto zo origineel en volledig mogelijk hebben. Begin februari 2003 ben ik naar de spuiter gereden om hem te laten zien wat ik in gedachten had. Hij vond het niet veel werk en ik kon een week later de auto al brengen, waarbij ik wel zelf de skirts en de achterbumper los moest aanleveren. Twee dagen later kon ik hem al weer ophalen. Even gewacht op een droge en niet te koude dag om de zaak weer op te bouwen en het resultaat mag er wezen.

Xenonverlichting: Mei 2003 had ik genoeg geld voor een Xenonverlichtingsset. Hendrik Jan was zo vriendelijk die voor mij in te bouwen, want van elektronica heb ik echt geen verstand en daar wil ik me ook niet aan wagen. Hans kwam onverwacht langs en heeft een handje meegeholpen.

Schokdempers: Juli 2003 werk ik onaangenaam verrast door een APK afkeur omdat 1 achterschokdemper kapot bleek te zijn. Tijdelijk heb ik toen van Hans een setje van een GLX kunnen lenen, zodat ik in ieder geval door de APK kon komen. Aangezien de wegligging met deze tijdelijke dempers erg matig was, bij de dealer info ingewonnen over de prijzen voor zowel voor als achter. Dat was wel even schrikken, maar toch door de zure appel heen gebeten en 4 schokdempers incl. stofhoezen besteld. Aangezien ze niet tegelijk binnen kwamen, zijn begin oktober de achterschokdempers vervangen en midden oktober de voorschokdempers. Een wereld van verschil: hij ligt weer keivast op de weg !
Advies voor 4WS rijders: als je moet vervangen, doe ze dan allemaal. Ik heb in die twee weken ervaren dat de kant die je niet gedaan hebt opeens zeer instabiel aanvoelt in bochten; echt niet prettig rijden.

Wintervelgen: September 2003 heb ik een ruilhandeltje afgesloten met onze voorzitter zijnde hij mijn witte reserve-velgen en ik een setje originele aluminium velgen (ook uitgeleverd op 4WS). Ik moest er stevig op poetsen, maar inmiddels zijn de winterbanden erom gelegd en zitten ze onder mijn auto.

 

Gereviseerde motor inhangen: November 2003 was het dan zover en werd mijn motor vervangen door een in Japan volledig gereviseerde originele GT motor. Voor meer informatie zie mijn aparte special.

Toekomstige klussen:

Er resten nog maar een paar dingen:
* 4WS leidingen vervangen;
* Benzinetank en Vulpijp vervangen;
Deze twee klussen zijn echter lange termijn planning (zeer waarschijnlijk 2005).

Heden:

Geniet ik van een heerlijke auto met veel comfort, die er goed uitziet en technisch in prima staat verkeert. Bovendien heb ik veel power onder de kap, die de meeste weggebruikers bij zo’n auto niet verwachten èn zo nu en dan wil ik best wel eens een gassende snotneus bij een stoplicht mijn achterbumper laten bewonderen.

Link naar Foto's:

(het Foto Verhaal)


Met vriendelijke groet,

Leonora van der Pijl