25 years Mazdadealer Misker in Emmen

Zuidoost Drenthe, anno 1983, Gerrit Misker zet voet aan Mazdawal en is sindsdien niet meer weg te denken uit Drenthe. Van een kleine werkplaats, opgebouwd destijds uit Engelse auto's, het ging minder in de jaren 80, overgestapt naar het sterke Mazda. Hij heeft er nog geen dag spijt van gehad.

Tijdens mijn bezoek sprak ik met de eigenaar zelf, de heer Gerrit Misker en je kon duidelijk zien dat het er een mijlpaal in de lucht hing. een levenswerk, jazeker wel. Zoveel dealers krijgen de 25 jaren niet gevuld en vol enthousiasme vertelt hij. In 1993 verhuisde hij met zijn park naar een nieuw en groter pand. Alles werd vernieuwd, vanaf gereedschap tot aan de uitstraling. Een behoorlijke investering maar wanneer je er doorheen loopt, helemaal de moeite waard. Van alle type Mazda's staan er wel een paar auto's en wat is nu het mooiste? Naast zakenman is hij nog meer liefhebber en dat is te merken ook. Hij mag dan 25 jaar Mazda's verkopen maar hij straalt de enthousiasme uit van een jonge verkoper. Het maakt hem niet uit of het een dure of een goedkope Mazda is, voor hem is een Mazda een Mazda en die daar voor kiest heeft goed gekozen en is bij Misker aan het juiste adres. Zo heeft hij een zeer zeldzame MX-5 staan, een 626 Hatchback met 4WS en een prachtige RX-7. Nee, de firma Misker heeft heel wat omgezet, GT's, de Xedos gingen daar als broodjes, de Xerxes, zelfs de nieuwe MPS.

De Mazda 626 Club
Niet alles was in zijn bezit. Graag had hij voor deze gelegenheid een 626 uit 1983 staan, de eerste auto die hij verkocht. De heer Misker wist dat onze club hem wel zou kunnen helpen en dat klopt. Klaas Mennen werd aangeschreven en de auto kwam voor de show in de showroom, naast de nieuwste Mazda 6. Voor deze gelegenheid heeft hij alle type mazda's in het wit staan en het ziet er schitterend uit mensen.

Rest ons natuurlijk nog de felicitaties van de club over te dragen aan de heer Misker & zoon en de familie vele gezonde en succesvolle jaren toe te wensen.

Van Harte Gefeliciteerd!
Klik voor het krantenartikel op: Interview met de heer Misker.
Klik voor meer info op:
Autobedrijf Misker.

 

Hans Peters