INTRODUCTIE
======================================================

 

15 jaar geleden begonnen, we sloten het derde lustrum feestelijk af. Wie had dat ooit gedacht, de Mazda 626 Club gaat zijn derde lustrum al weer in. Het wordt ons niet gemakkelijk gemaakt, een domme overheid, die het leuk vind om de toegekende liefhebberij de nek om te draaien, heeft ook bij deze club een aantal leden doen verdwijnen.

Maar, net als Mazda, toch topkwaliteit blijven leveren en dat proberen we en dat doen wij dan ook.

Wat jaren geleden, is opgestart als de Mazda 626 GT & Coupé club, is nu uitgegroeid tot een volwaardige Mazda 626 Club.
Nee, niet zomaar een club, maar een club die zich bezig houdt met de instandhouding van het model en uiterlijk schoon. De Mazda 626 kent vele varianten: DX, LX, GLX, GLXi, GT en daarnaast vele opties wat nu bijna als extra's worden gezien. Electrische raambediening achterzijde als extra? Hier gewoon standaard op de GLX en GT-uitvoeringen. Electrische spiegels? Idem. De totale hoeveelheid aan opties, alles meegeteld komt met zo'n 626 op 157 mogelijkheden. Kom eens kijken en laat je uitnodigen op een clubdag. Het gaat er gezellig aan toe en we hebben leden van alle leeftijden.

Ook hier kennen we grenzen. Omdat het 626 model geen raakvlakken heeft met de modellen na 1991 hebben wij niet al te veel te bieden. Leden zijn natuurlijk welkom maar de kennis is beperkt. Iedereen die een 626 heeft, of het nu een Sedan, Hatchback of Coupé is, heten wij van harte welkom.

Algemene doelstelling van de club:

De club is opgezet door en voor 626 liefhebbers met als doelstelling handhaving en behoud van het model uit liefhebberij. Er zijn geen leeftijdsgrenzen.

Waarom nu een 626 club tot en met 1991?

In 1991 zag de laatste Mazda Coupé het licht en het model is nadien niet meer verschenen. De 626 in zijn totaal is door de komst van de Mazda 6 uit productie genomen.
Omdat de 626 volgens velen toch iets had, vonden wij het wel jammer wanneer deze uit het oog zou verdwijnen. In het kleine groepje hadden we de nodige ervaringen uitgewisseld en zo kwamen we onderling aan steeds meer informatie om de auto eigenlijk best wel goed en goedkoop op de weg te houden. Uiteindelijk werd besloten tot het officieel oprichten van een 626 club tot en met de 1991 modellen.

Wat zijn de eisen om mee te mogen doen in zo´n groep van Mazda 626 rijders?

  • Bij ons hoeft de auto echt niet nieuw te zijn.
  • Het zou leuk zijn als we je ook een beetje kunnen leren kennen.

Met elkaar organiseren we:

·         Puzzeltochten

·         Dealerbezoek

·         Clubbijeenkomsten

·         Technische dagen

·         Bezoek automusea

·         Revisie-, tectyl-, restauratiebedrijven

Dit is slechts een kleine opsomming van onze activiteiten.

Zoals geschreven, het derde lustrum ligt weer achter ons, op naar het vierde lustrum, officieel erkend door Mazda Nederland. Steeds meer Mazda-liefhebbers ontdekken achteraf de kwaliteit van deze auto's. Zij die overgestapt zijn naar een andere auto hoor je nog vaak zeggen: "Die Mazda, dat was toch wel een fijne auto!" en zij die de auto nu nòg hebben doen er alles aan om de auto te behouden.

We hopen met deze site en onze acties dat beetje gevoel vast te houden en te behouden. Na 25 jaar wordt het moeilijk mensen te benaderen die nog een echte 626 hebben en die net dat ene stapje verder zetten om nog steeds met plezier van hun auto kunnen blijven genieten. Het zal niet altijd gemakkelijk zijn en dat vinden wij dus ook. Daarom heten wij dan ook iedere bezitter van harte welkom om eens kennis te komen maken.

Kijk gerust eens rond op de site en mocht je vragen hebben of wil je graag een inleidende brochure ontvangen, stuur dan een mailtje naar: info@mazda626.nl

Met vriendelijke groeten,

Hans Peters
(Voorzitter)