Op bezoek

Onze club houdt zich niet alleen met de eigen auto bezig. Ja, ja, we hebben ook respect voor andere merken en diens eigenaren. Wanneer je alleen maar bij je eigen auto stilstaat, dan sta je ook in ontwikkeling stil. Daarbij kun je van anderen alleen maar leren.

Deze pagina wordt gevuld met foto’s en een kort verhaaltje waar we allemaal geweest zijn. Dat kan zijn bij een dealer, een museum of misschien wel bij een fabriek. De stukjes die hier komen te staan, zijn in principe al oud. In het clubblad staat het allemaal uitgebreid. Hier laten we alleen maar zien wat we doen en waar we mee bezig zijn.

Juni 2024 – Sallandse Heuvelrug

Wat een geweldig initiatief van ons nieuwe clublid Jan, die ons welkom heette in zijn  pittoreske woonboerderij vlakbij Nijverdal.  Het werd drukker en drukker, ook een flink aantal nieuwelingen en introduceés reden het erf op en zo reden we met een goeie 25 man een schitterende toerrit over de Sallandse Heuvelrug.
Langs een prachtig Canadees oorlogskerkhof en een super leuk motorfietsenmuseum onderweg.  Bij terugkomst stond er o.a friet met een gehaktbal en ruim voldoende drinken op tafel en had iedereen nog ruim de tijd om na te genieten en te praten. Het was fantastisch, volgend jaar weer ?

April 2024 – Maasduinen en Noord Limburg

Martijn en Marian hadden zich opgeworpen nog weer eens een toertocht op te gaan zetten. Oud clublid Hilly Wolter had aangeboden om in haar sportcafé een warm welkom te verzorgen voor ons, op het einde van de route en zo was alles snel geregeld.  Een werkelijk prachtige route door de Maasduinen en door veel dorpjes langs de Maas, zorgen ervoor dat wij uiteindelijk op het randje van de Duitse grens balanceerden en terecht kwamen in Sint-Odiliënberg waar we getrakteerd werden op heerlijk Limburgs zuurvlees,  wederom een mooie geslaagde dag!

Mei 2023 – Maasdonk route en Metropole Druten

Hans en Martijn hadden dit samen op poten gezet.
Martijn maakte de prachtige route, Hans regelde het bezoek aan Metropole Druten.  We hadden n flinke groep bij elkaar en het weer zat ontzettend mee, de route had zelfs wel langer gemogen, iedereen had er enorm van genoten!
Op naar de volgende!

Maart 2023 – Spoorwegmuseum Utrecht

Het was a. jaren geleden dat we in dit museum geweest waren met de Mazdaatjes, dus het voorjaar begon te kriebelen en met een klein clubje besloten we om naar Utrecht te gaan.  Een hele leuke modeltreinenbeurs was er aan de gang wat voor behoorlijk wat drukte zorgde en verder konden we vooral buiten genieten van de schitterende locomotieven en treinen van dit museum.
Binnen was het lekker warm en is er genoeg te doen, dus de dag vloog voorbij.

September 2022Streekmuseum Flipje de Betuwe

Soms vallen dingen mooi samen en een bezoek aan Tiel lag al enige tijd in de planning ware het niet dat er op die dag een mega grote tent op het parkeerplaats stond. We moesten maar om zien te rijden en allemaal de parkeergarage in. Dat lukte.
Toen door de stad, Museum van Flipje bezocht en een super gezellig terrasje met de hele bubs, slik slik en slok slok. Mooie middag om zo met zijn allen wat rond te hangen. Gezellig en gelachen.

Juni 2022 – Openbaar vervoer en speelgoed museum Doesburg

We kwamen om 11.00u samen op dorpsplein, gezellig bijkletsen, broodjes, koffie enz… dan de stortbui. Het zou de hele dag gaan regenen maar we konden er net tussen door.
Toen naar het museum, het is een heel mooi museum, je gaat daar serieus terug in de tijd alsof je leven er aan voorbij flitst. Mooie opstelling, niet groot maar toch, je kon je de ogen te kost geven.

Daarna de overkant bezocht, een cafe vol oude concertposters, gezellig buiten, stortbuitje, door de stad heen en voor de volgende kwam, op weg naar huis. Prima dag.


Maart 2022 – Achterhoeks Oldtimermuseum Dinxperlo

IMG 2915

Na lange tijd kwamen we weer eens bij elkaar. Dichtbij de Duitse grens troffen we elkaar op een gezellig pleintje en reden we in colonne door de regen naar het museum alwaar we een hartelijk welkom kregen.  Kleinschalig en gezellig rondneuzen tussen oude Daihatsu’s en andere verzamelde klassiekers, met daar achter nog een leuke verzameling brommers en wat oude audio apparatuur.

Augustus 2021 – Louwman Museum & 75 jaar Wegenwacht.

IMG 2843 (1)

Een prachtige dag, opnieuw waren de weergoden ons goed gezind en in colonne vertrokken we vanaf Zoetermeer in een lange stoet naar Den Haag.
Henk liet ons een schitterende muurschildering zien van oude Mazda’s vlakbij het Centraal station, waarna we ons hart konden ophalen in het museum.
Een leuke tentoonstelling van de ANWB Wegenwacht en uiteraard de prachtige collectie van het museum zelf, leuk om hier na al die jaren weer eens te kijken!

Juni 2021 – Kasteel Ammersoyen

IMG 2829

Het zat ons nog niet mee, door de Coronamaatregelen konden we nergens terecht maar het bezoek aan dit prachtige kasteel maakte het wachten absoluut waard. Een eigen ereplaats voor onze collectie Mazda’s, zelfs een eigen terras met uitstekende lunch en een leuke rondleiding.  Het was ook nog eens prachtig weer, dus wederom allemaal blije gezichten!

Augustus 2020 – Bezoek aan E&R Classics en ‘De Dorpsdokter’

IMG 2594
Na een heftige kennismaking met Covid-19 konden we eindelijk weer eens bij elkaar komen. Op een gezellig plekje achteraf in Elshout kwamen de leden bij elkaar. Lunchpakketjes lagen klaar, lang leve plastic? Afstand bewaren, voorzorgsmateregelen genomen en op naar E&R waar prachtige klassieke auto’s tentoongesteld stonden. Na een leuke bezichtiging door naar het museum ‘De Dorpsdokter’ waar velen sommige behandelingen nog wel konden herinneren. Een prachtig uitgestalde apothekersuitrusting, de oude tandarts, de huisarts natuurlijk, en dit alles in een prima voordracht aan de man gebracht.

September 2019 – Bezoek aan Museum Schokland

IMG-20190901-WA0012
Op uitnodiging van een van onze leden werden we ontvangen in Swifterbant, van waaruit we in een grote sliert achter elkaar aan reden naar het voormalige eiland Schokland. Historisch zeer interessant, mooi museum, mooi weer en een grote groep maakte een prachtige nazomerdag.

Mei 2019 – Bezoek aan Defensie Wassenaar
IMG 20190518 123137870

Op uitnodiging van een van onze leden een bezoek aan de MC de Maaldrift. Het was in één woord echt geweldig. Een warm welkom, een grote groep mensen die allemaal een grote glimlach op het gezicht kregen dankzij de enthousiaste mensen aldaar, schitterende voertuigen en leuke activiteiten maakten dit tot een van de topevenementen van de afgelopen tijd.

April  2019 – Kasteelbezoek Slot Loevestein

IMG 1893

Een interessante dag voor een stukje vaderlandse  geschiedenis.
Hugo de Groot en ook andere historische figuren passeerden de revue en we hadden een gezellige groep bij elkaar.

November 2018 – Toertocht Noord Brabant en Midden Limburg
Wederom een prima tocht door mooie oude plaatsen, grote stukken landschap en een mooie groepsaccommedatie.

Augustus 2018 – Noord Holland
Na jaren weer een tourtocht in Noord Holland.

April 2018 – Toertocht Loonse en Drunense Duinen.

Verzamelen met een broodje en kop koffie bij Vd Valk Hotel Vught, en daarna op pad.

Een mooie toertocht, zeker. Leuk was vooral een aantal nieuwe leden die we een paar weken daarvoor welkom mochten heten, zelfs eentje uit BelgiË. We maakten kennis met de mooie, soms wilde, maar ook schone omgeving tussen Tilburg en ’s Hertogenbosch.


Maart 2018 – Bezoek Philipsmuseum Eindhoven
Affiniteit met Philips? Wie heeft dat nu niet. Er zit altijd wel ergens iets aan componenten van Philips in. Voor Mazda? De autoradio, de componenten in de computers en waarschijnlijk electronica in het dashboard.

We bezochten eigenlijk twee Philipsmusea, als eerste het Philips Historisch museum, geweldig daar. Allerlei oude huishoudelijke apparaten, historische elementen, opgeknapt en werkend te zien. Scheerapparaten, radio’s, telefonie, tv, bandrecorders, cassetterecorders, etc… etc.. ook ziekenhuisapparatuur… een fanatieke groep vrijwilligers zorgt er erg goed voor. Hele fijne dag.

Het tweede gedeelte van de dag was bij het Philipsmuseum in centrum. Daar kreeg je in grote lijnen speels en overzichtelijk te zien hoe Philips zich door de jaren heen innovatief heeft ontwikkeld. In het leuke restaurantje eindigden we met iets lekkers.

Oktober 2017 – Healey Museum
Even wat anders. We hebben ook respect voor liefhebbers van andere merken en we zijn ook nieuwsgierig hoe men hun hobby op de weg houdt. Naast Ford, Le Patron, nu Healey. Een geweldig mooi overzicht van de modellen, waarvan ik er enkele nog nooit heb mogen aanschouwen.

Augustus 2017 – Puzzeltocht Alblasserwaard / Vlist

We hebben dit als eens eerder gedaan, zo’n tien jaar gelegen.
Het was toen ook al zo een mooie rit. De zon scheen, we reden tussen al het groen, leuke weggetjes en gezellige plaatsjes. De club was aardig voltallig en de leden hadden weer een dag als vanouds. We eindigden in Oudewater in eetcafé Lumière, waar we de innerlijke mens goed konden verzorgen.

Juli 2017 – Behendigheid met de 626

9 juli 2017 bracht ons competitie, kennis en kunde. Hans en Leonora organiseerden een bijeenkomst met allerlei opdrachten om deze met de auto te vervullen. Stoppen tegen een voorwerp op een pylon, rijden met een bekertje water op de motorkap, achteruit de wielen op een streep zetten en zo waren er meer behendigheidsproeven, fantastisch. Bij de meesten bleek dat ze hun auto toch niet echt zo goed kenden als ze dachten.
Na een lekker soepje en een hapje kon de tweede helft van de dag beginnen. Een klein examen werd afgenomen, waarbij men ook nog iets erbij leerde, met name dat onze auto niet zomaar een gewone 626 is en dat er veel meer opties te krijgen waren dan men dacht.
Een dag waar nog vaak op terug wordt gekeken.

April 2017 – Brabantse Toertocht

IMG 0934In april 2017 organiseerde Marian een toertocht in het zuiden. Een prachtige rit door Oirschot, Moergestel, Diessen, Hilvarenbeek en welke mooie kleine plaatsjes we al niet passeerden. Op de terugweg even een gezellig balletje midgetgolf slaan bij Rekkendonk, een mooie manege langs de binnenweg tussen Best en Liempde. Midgetgolf begint fanatiek en serieus maar eindigt in groepsverband altijd met de grootste lol.  Een gezellige dag!

December 2016 – Le Patron, Betuwe

20161210 103752De laatste maand van het jaar, dus koud maar wel super gezellig! De zelfbouw autootjes van Le Patron waren geweldig om te zien en er werd enthousiast over verteld. Een zeer interessant bezoek aan dit bijzondere bedrijf werd aangevuld met een prachtige toertocht in de omgeving. Langs pittoreskedorpjes en mooie landschappen langs riviertjes, erwtensoep bij terugkomst en iedereen weer tevreden naar huis.

Juli 2016 – De Peel, Zuidoost Brabant

Opnieuw een 3-punter voor Marian. Zij kent Brabant natuurlijk op haar duimpje en zo had zij wederom een groot succes met de georganiseerde toertocht door het Brabantse landschap. Vanuit Asten verzorgd20160710 110527 met zoals altijd de geweldige catering, gingen we op weg en pauzeerden we bij een frambozenkwekerij, waarna we na een heerlijk kopje frambozenthee verder toerden door de schitterende omgeving van De Peel en uitkwamen bij het Boerenbontmuseum in Gemert. Een geweldige locatie, live muziek en een gezellige drukte.  Alweer een zeer geslaagde dag.

April 2016 – De Meierij van ‘s-Hertogenbosch

Marian op haar best: Een prachtige omgeving en een 20160417 140639toertocht waar de meeste clubs jaloers op zijn. Brabant is veelzijdig, zo liet Marian zien en met alle aanwezigen, die ook nu weer in grote getalen aanwezig waren, hadden we weer een schitterend uitzicht terwijl we in onze geliefde auto’s heerlijk in het zonnetje rondreden.  Uiteindelijk kwamen we uit bij Kasteel Heeswijk alwaar we heerlijk buiten konden zitten onder het genot van een drankje en wederom een prachtig uitzicht.

Oktober 2015 – Het derde lustrum!Groepsfoto

Hier ging erg veel tijd in zitten. Veel overleg, bugdet, organisatie, afspraken, locatie, brunch, leuke activiteiten, je zegt het maar. We kwamen samen bij Rosarium in Doorn. Ontvangen met open armen en een hartelijk welkom door Marian Overgaag. Na binnenkomst een drankje, daarna de overheerlijke brunch en vervolgens de ledenvergadering.

Na de ledenvergadering een lekker potje midgetgolfen, wandelen, skelteren of als je je jong genoeg voelde dan sprong je een uurtje mee.

Juni 2015 – Toertocht Veluwe – Radio Kootwijk

626 Club Laszlo

Een geweldige toertocht geheel opgezet door onze eigen Marian. We eindigden bij Radio Kootwijk in een bloedhete zon. We kwamen op de meest luisterrijke plaatsen en zelfs een zandpad mocht ons niet deren. Jammer dat die dag voorbij is. Leuke opkomst en een hele mooie clubfoto, nu ook te vinden op Facebook.

November 2014 – Spoorwegmuseum Utrecht

Tja, treinen vervoeren auto’s, beide zijn ook mobielen en het spoorwegmuseuspoorwegmuseum-2014m in Utrecht was in een woord grandioos te noemen, voor jong en oud. De prijs valt reuze mee en je hebt er gewoon een dag lol aan. Sommige attracties werden wel 3 keer bezocht. Veel valt er vanuit het clubgebeuren niet over te vertellen, prima verzorgd zoals altijd door Marian Overgaag. Het was wel koud, maar als vanouds weer beregezellig!


Oktober 2014 – Toertocht van Rob Leereveld en FEHAC

Toertochten van Rob of Joost, die doen het echt. toertocht-2014
Waar ze het vandaan halen? Geweldige route tegen het Groene Hart van Nederland. Samen met de Mazda Classics hadden we een flinke bezetting. Op het einde kregen we van Bert alles te horen over de ‘how’s & why’s’ van de FEHAC. De Mazda 626 Club Nederland is natuurlijk lid geworden van de FEHAC. Zeer geslaagde dag en een heel goed verzorgd einde. Morgen weer?

Juni 2014 – SRS – Best Spot Repair Service

srs-best-2014Bij toeval kwam onze voorzitter hier terecht. Je zoekt en zoekt en na jaren van omzwervingen blijkt er gewoon eentje om de hoek te zitten. Zonder te letten op alles wat er zich in deze wereld afspeelt, biedt SRS ons veel voordelen. Er kunnen kleine plekjes behandeld en gespoten worden. Dat heeft als voordeel dat niet meteen het hele oppervlak gespoten hoeft te worden. Dit scheelt dus ruim 50% van de kosten. Ze werken direct en maken de klus af. Dat betekent dat de eigenaar geen weken hoeft te wachten tot de auto klaar is. Ze beginnen eraan en de auto blijft daar dan nog voor de lakcontrole en na een paar dagen kan ie mee. Supergaaf bedrijf als je reparaties of werk laat doen waar een spuiter eigenlijk niet op zit te wachten. De voorzitter heeft een afgeschreven Coupé staan maar doordat hij het dak kon vervangen (professioneel!) heeft hij ‘m nu nog steeds met veel plezier. Inclusief spuitwerk, hier had hij geen nieuw inbouwdak voor.

April 2014- Classic Park Boxtel

boxtel-2014Het Paasweekend was openingsweekend van Classic Park in Boxtel. Aangezien het clubevenement bij de uitlatenfabriek niet doorging werd dit dan maar ingepland. Het voorterrein van het museum was in principe gereserveerd voor oude auto’s maar die van ons mochten er niet staan. Uiteindelijk hebben er daar ook maar heel weinig auto’s gestaan en zeker allemaal niet oud. Na een kort fotorondje in de zon gingen we naar binnen. Er stonden wel veel auto’s maar een groot deel had niets in een Classic Park te zoeken. Er stonden wel een paar heel oude auto’s en verder veel auto’s die nog jonger waren dan die bij ons op de club rondreden. Walt Disney is ook niet in één dag gebouwd zullen we maar zeggen.

November 2013 – Den Hartog – Fordmuseum

Wat valt hier nog over te zeggen? Het museum is erg mooi, duidelijk en overzichtelijk. Ze hebben regelmatig iets te bieden en doen aan veel activiteiten mee als het natuurlijk om de Fordjes gaat. Voor deze gelegenheid had de Mustangclub zijn waar uitgestald. Veel modellen ken je wel, komen in allerlei films voor maar dit keer was anders. Werkelijke Collectors Items stonden ertussen die we nog nooit gezien hadden. Supergeweldige dag.

Juni 2013 – Toertocht Limburg en Museum “Terug in de Tijd”

Jos en Hilly, Hilly en Jos. Ja mensen, als het om organiseren gaat met eten erbij dan zit je hier dus echt goed! Een hele mooie tocht, leuke weggetjes, aparte gebouwen en uiteindelijk bij een museum aangekomen waar dus van alles ligt van na 1940. Nadruk lag op de ’50-er en ’60-er jaren. Er was heel veel te zien, winkeltjes nagebouwd, werkplaatsen en modellen uit de jaren 50. Hoe ging het er aan toe in die jaren? De dag werd feestelijk afgesloten, het was er druk en gezellig. Altijd al gezegd dat het daar zeker voor herhaling vatbaar is. Zeg nu nog een keer.

Mei 2013 – Tocht IJssellinie

Weer een stapje verder. Marian haalt wegens succes nog een keer flink uit. Hele mooie stukken land, prachtige forten en de auto’s reden achter elkaar aan. Daar stond dan toch maar weer de Mazda Club met een leuke tractatie op een aparte plaats.

Maart 2013 – We bestaan 12,5 jaar!

Het mooiste wat men kan wensen, een autoclub die een jubileum te vieren heeft. Nagenoeg alle leden op de been, de gasten waren met Herman Brouwer als gastspreker. Heel plezierige man die nu nog vol enthousiasme over Mazda spreekt. Dan moet het goed zijn nietwaar?
De dag begon met een inleidende tocht door het gebied rondom het plaatsje Well aan de Maas. ’s Middags werd er een flinke taart aangesneden, soep, een happie, zeg het maar, van alles voorzien. Hans deed het inleidende verhaal en Martijn wist alle actiemodellen te presenteren en te onderbouwen met leuke feiten. Herman nam de motoren van Mazda voor zijn rekening. Een geweldige dag.

Oktober 2012 – Automuseum Schagen

Joost nam dit verhaal voor zijn rekening. Ook zeer zeker de moeite waard om op een zondag eens te gaan kijken. Een familiebedrijf, eigenlijk een erfenis van pappie die de kinderen allemaal hebben voortgezet. Prachtig hoor. Zulks verdiend een prijs.

April 2012 – Fortentocht i.s.m. Mazda Classics

Dit was ook geweldig, al die oude forten, kleine weggetjes, landerijen en jawel, een kasteel. Leuk voor thuis maar niet heus. Hier troffen we ook een paar nieuwe leden aan. Gezellig toch? Marian had voor de inwendige mens gezorgd en dat was perfect, net als de tocht. Ook leuk was de uitnodiging naar de Mazda Classics, die waren dus ook van de partij.

Maart 2012 – Twente tocht

Ja, Marian had de drive te pakken en dat pakte echt goed uit. De club kwam op een parkeerplaats voor Enschede bij elkaar en we kregen onze rit overhandigd. Marian had hulp van Richard. De tocht was wel heel erg leuk maar om na zo’n rit nog naar huis te moeten? Die Richard flikt dat toch ook maar weer iedere keer.

Oktober 2011 – Mazda Donker in Aalsmeer.

Wat hadden we toch een geluk deze maand met het weer en zo. Het ontbrak op de 23ste oktober niet aan de nodige zonneschijn. Een warm welkom door Piet en Sjoukje, met heuse zelfgebakken stroopwafels en uiteraard een lekkere kop koffie of thee. Vervolgens vrolijk op weg door het Noord Hollandse landschap, langs paadjes, weggetjes, stationnetjes en oude kastelen, de kustlijn en zelfs de Hoogovens, het kon onderweg niet op!
Een puzzeltoer om nooit meer te vergeten, met dank aan onze vakkundige uitzetter en tevens penningmeester:  Joost !

April 2010 – Groene Hart tocht

Wegens succes uit 2007 toerden we wederom door het Groene Hart.
We startten in Meerkerk en kwamen zo slingerend door de Alblasserwaard terecht bij het pontje van Schoonhoven om uiteindelijk te eindigen in het pittoreske Oudewater. Een prachtige dat, geweldige route en, jawel, vergezeld door de Mazda Classics.

April 2010 – Car Clean Service Veghel.

Zo in het voorjaar, op een schitterende dag je auto laten verwennen, en deze weer als herboren terugzien. We hebben het wonder aanschouwd: de 4WS Hatchback van Martijn deed zeer aan de ogen en ook de grijze auto van Marian zag er weer spiegelglad uit, in statig grijs metallic zoals hij ooit de showroom uitkwam!  Deze heren hebben echt kennis van zaken, en dat hebben ze dan ook waar gemaakt deze dag. Gezellig en geslaagd, met ook de Mazda Classics aanwezig, hebben we weer genoten van deze dag met zijn allen.

Oktober 2009 – Vincent en Joost – toertocht Zaanstreek

Hans onder het mes en J&M organiseren een toertocht waar men weken later nog over nabelt. Geweldig en een schitterende route door het Zaanse landschap.
Natuurlijk krijg je bij deze twee heren altijd een paar van die weetvraagjes maar ook dat je echt die auto uit moet. Uiteraard is het hun ook toevertrouwd een leuk einde te creëren en voor een volle maag werd ook gezorgd.

13 september 2009 – De jaarlijkse ledenvergadering.

Niet dat dit bij de uitjes hoort maar wel leuk te vermelden dat we 5 nieuwe leden die dag hebben mogen verwelkomen. Leden die werkelijk een Mazda hebben i.p.v. een hart… nou ja, of zo iets. Wat was er nog meer zo belangrijk? Oh ja, het komende lustrum, de Mazda 626 Club bestaat dan 10 jaar. PARTY-TIME!

2 augustus 2009 – Toertocht Achterhoek

Een mooi gebied, maar helaas matig weer. Eindlocatie in Brummen bij The Gallery was schitterend, al die dure mooie wagens bij elkaar, een uniek iets. Bronckhorst niet te vergeten, het kleinste en meest pittoreske stadje van ons land, een geslaagde dag, alweer.

26 april 2009 – Herhaling Utrechtse Heuvelrug

Het was niet zo moeilijk, alhoewel, Martijn trok deze keer alle registers open. De familie werkte eraan mee en het was een waanzinnige dag. De vragen heel acceptabel, leuke weetjes en een geweldige rit. De opkomst was ook een heel stuk beter en verschillende Mazda’s verschenen ten tonele. De route was voor iedereen goed te doen en natuurlijk moest Jaap Gunst weer als winnaar uit de bus komen :).

11 april 2009 – Technische dag bij Friezenkamp met Theo Veenman

Theo Veenman is een versnellingsbakspecialist. Al wat hij hoort of in handen krijgt gaat weer draaien zoals de fabriek ze bij de eerste dag aflevert.
In de ochtend kon men de auto laten nakijken bij de garage zelf, een kijkje nemen onder de auto vanonder de brug en in het middaguur werkte Theo een heel programma af.
Bak openmaken, uitleggen, uiteennemen, verklaren waarom wel en waarom niet, ga zo maar door… Een heel leerzame dag en ook iets wat nog eens herhaald zal moeten worden en wat we ook graag zullen doen.

20 november 2008 – Willebroek, here we come!

Hans regelde nog meer, het zal niet waar zijn, de Mazda 626 Club is uitgenodigd voor een rondleiding bij de havens, afdeling verzorging en de magazijnen. De hele groep op weg naar Mazda in België en wat wij hier te zien kregen, mensen als je dit zag wil je nooit geen andere auto meer. Geweldige systemen, super de luxe behandelingen, nieuw is nieuw en een heel fijn ontvangst met een gezellige lunch. Zij die hierbij zijn geweest gaan dit nooit meer vergeten. (klik op de foto voor het verhaal)

7 september 2008 – Jos en Hilly – een tour door het Limburgse landschap

Jos en Hilly zijn kunstenaars in het ontvangen van gasten. Hun kinderen zijn leuk, doen altijd goed mee en de ambiance is perfect. Wat we gewend waren kregen we ook en nog veel meer. Een prachtige tocht door de bergen, stukje Duitsland, mooi binnendoor, oude dorpjes, huizen en kastelen, grote kerken, hier had je bij moeten zijn. En nu maar hopen dat we dit nog een keertje mogen verwachten want het eten daarna was grandioos en maakte de dag gezellig af. Jammer dat het tijd werd, we hadden er best nog een uurtje willen blijven hangen.

20 september 2008 – 40 jaar Mazda

Dat was een verrassing. Hans werd door Mazda benaderd om iets op poten te zetten ter ere van het jubileum 40 jaar Mazda.
Dat ging prima en van de 626 Club wilden Klaas, Martijn en Leonora graag van de partij zijn. Het feest was miraculeus, groots en perfect georganiseerd.
De dames van Mazda (zie ook de stukken op www.mazdaclassics.nl) zijn geweldig. De dag was schitterend. Daar doen we het voor!

Mei 2008 – Barbukjuw

In mei van dit zelfde jaar bij HJ een BBQ. HJ vond het wel leuk en had er veel zin in. Met de club erbij? Geen probleem hoor. Hans regelde een BBQ, en HJ het vlees en de drank. De rest werd opgebouwd door niemand minder dan Leonora van der Pijl. Mooie schalen, prima opstelling, en uiteindelijk heeft ze ook de boel weggewerkt. De dag was een succes en zou best eens herhaald mogen worden.

Maart 2008 – Utrechtse Heuvelrug, een try-out.

Martijn en Hans wilden iets doen voor de Classics maar uiteindelijk werd het iets voor beide clubs. Het gaat niet altijd van een leien dakje, we hadden bar slecht weer en de opkomst was minimaal. Je kan niet altijd geluk hebben. Desondanks werd het heel positief ontvangen en men verzocht dit nog eens over te doen. Afgesproken.

9 januari 2008 – Mazda nodigt de Mazda 626 Club Nederland uit voor bijdrage feestdag release nieuwe Mazda 6.

2008 belooft een bewogen jaar te worden en Hans werd in 2007 al van zijn bed gelicht en voordat hij wist waar het om draaide zei hij ja. Werk aan de winkel! Mazda zal op 9 januari de Nieuwe Mazda 6 en de nieuwe Mazda 5 voor pers en dealers introduceren. De Mazda 626 Club gaf een blik in de geschiedenis en al rijdend verschenen verschillende 626 modellen, als voorloper van de 6, ten tonele. Prima dag, lekker eten en een waanzinnige auto, die Mazda 6.

November 2007 – Turnhout was leuk.

Turnhout was erg leuk. De dealer bezorgde de liefhebbers maar ook de toekomstige klanten een leuke dag. Hij had verschillende MX-5jes en een paar mooie Cosmo’s staan. Niet alleen dat, oh nee. Er was van alles te zien op het Mazda gebied, CX-7, de 5, de nieuwe 6, een paar mooie modellen uit de 2 en 3 reeks.
Ook nog een hele serie classics en uiteraard niets om je te vervelen.
Gratis bier, pannenkoeken en kersen, oftewel kriekskes.

Zomer 2007 – Alblasserwaard, De Vlist, Oudewater, een toertocht om van te smullen!

Natuurlijk moest er nog een mooie toertocht komen dit jaar. Jaap Gunst treft deze keer de eer. Een tocht door het Groene Hart van Nederland, dijkjes, waterwegen, Kinderdijk, leuke dorpjes door heuveltjes en landerijen. Nee, dit zullen we nooit meer vergeten en wat meer, op veler verzoek wordt het zelfs herhaald.

April 2007 – Nostalgie en ambachten, auto’s en oldtimers.

De eerste auto’s zijn bij onze club de 25 jaar al gepasseerd, de eerste GD is nu ook inmiddels 20 jaar oud. Auto’s blijven auto’s en langzaamaan worden onze auto’s ook oldtimer. Wat is er dan mooier om onze auto’s naast de Classics van Mazda te plaatsen, zij aan zij. En waar kan dat beter dan bij het nostalgisch en historisch Ambachtenmuseum in Terschuur. Alle ambachten zijn hier opgesteld, daarnaast stonden buiten in de warme zon schitterende Mazda oldtimers. 121, RX-5, RX-3, RX-7, 323, 1300, 929, 818, 616, noem ze maar op of het stond er wel bij. Schitterende dag, mooie auto’s.

Maart 2007 – Even wat anders

Een mooie dag in maart, de club bij elkaar en we wilden eens een keertje afstappen van het eenzijdige. Met de hele club bezochten we het Militair Luchtvaartmuseum in Soesterberg. Vliegtuigen, motoren, militaire auto’s, de hele geschiedenis van onze luchtmacht stond daar opgesteld, uiteraard een rondleiding met gids en we zagen de meest uiteenlopende vliegtuigen en hun ontwikkeling ervan. Prachtige dag.

November 2006 – Het Fordmuseum, het eerste lustrum, tijd voor een feestje

In 2000 begon Hans Peters te schrijven, in 2001 werd in januari de club officieel. Nu 5 jaar later een echte Mazdaclub met een lustrum. Dat werd gevierd in Hillegom, bij Ford. Ford heeft nu eenmaal een binding met Mazda. Laten we eens kijken hoe Ford het vroeger deed. De club verzorgde de hele dag, koffie bij aankomst, soep e.d. na afloop. Vele auto’s, fijne rondleiding, drukke bijeenkomst en veel geïnteresseerden. De dag verliep snel en de meeste leden kwamen pas ’s avonds laat thuis. Ouderwets gezellig. Op weer naar de volgende bijeenkomst.

Oktober 2006 – Op veler verzoek, de Posbank!

Een van de mooiste gebieden van Nederland, de Posbank rondom Arnhem. In oktober, midden in de herfst, dan mis je wat als je er niet bij bent. Hoewel de vragen goed te doen waren, was de tocht deze keer best wel zwaar. Uiteindelijk kwam iedereen op de eindbestemming aan, iedereen? Nee, niet ècht iedereen. We hebben een lid die de weg nog kwijt raakt op een rotonde.

Juni 2006 – De familie Wolter Puzzeltoertocht

Het was een schitterende dag, de organisatie perfect, de afwerking subliem. We vertrokken om de 10 minuten, we kregen een plan, we kregen de vragen, en de eerste weg links ging al meteen rechts. Wat een feest. We reden door bergen en dalen, historische stukken Limburg, dorpjes en landerijen. In de verte een kasteel, hier om de hoek een park. Bij aankomst een feestje. Lekker soep, snacks etc… gewoon geweldig.

Mei 2006 – Het kan ook anders, DAF – Dakar

Of ieder automerk een museum heeft is niet bekend, wel dat Michelotti de 929 Coupé ontwierp en dat dit bedrijf ook eens een DAF heeft gebouwd. DAF heeft veel meer, de automaat is nog steeds een luxe aanvulling en het wordt toch eens tijd een kijkje te nemen bij de variomaticjes. DAF heeft een mooie en duidelijke opstelling. Het lukte de voorzitter om voor onze groep een rondleiding te krijgen. De man die ons vol enthousiasme door het museum leidde was, bij wijze van spreken, geboren bij DAF en bouwde het mee op.

Februari 2006 – Apeldoorn, op naar het Paleis

Na de ledenvergadering en een kennismakingsbijeenkomst ontstond al vrij snel het idee om iets in het oosten van Nederland te zoeken. Met de hele club naar Paleis ’t Loo. Ze hebben daar een grote parkeerplaats en om de club te promoten werden vele nieuwsgierigen en geïnteresseerden uitgenodigd om eens een kijkje te komen nemen. Een kleine advertentie in diverse kranten in het noordoosten van Nederland leverde de club toch weer enkele nieuwe leden op. Het werd weer eens tijd om een nieuw evenement te organiseren want juni lag al weer ver achter ons. Gewoon gezellig bij elkaar, beetje kletsen, kopje koffie, broodje. Ook zijn er momenten waarbij het weer je in de steek laat. Met bakken kwam het naar beneden maar het Paleis was voor dat moment een leuk clubhuisje.

Juni 2005 – Technische dag

Na een korte pauze, veel slecht weer, veel georganiseer en afstemming kwam de technische dag uit de lucht vallen. Klaas Mennen kreeg van zijn bedrijf de mogelijkheid de club uit te nodigen. Peter Jaspers had een auto te demonteren, dus… er werd flink geschroefd. Peter en Klaas hadden alles uitgestald staan en van nagenoeg elk onderdeel kreeg je wel een verhaal te horen. De complete Mazda 626 type GD volledig gedemonteerd. Drukke dag, gezellige dag, een leerzame dag.

Juni 2005 – Op bezoek bij de zuiderburen in Antwerpen

Albert Steenbergen heeft een fantastische bijeenkomst weten te organiseren. Ditmaal niet in eigen land, maar in België. Wij werden uitgenodigd in de Antwerpse fabriek van Opel, om eens een kijkje te nemen in de wereld van de moderne auto-industrie. Wat moet een Mazda club nu in een Opel fabriek? Heel simpel: Japan is te ver rijden!
Helaas hebben we niet alle leden bijeen gekregen deze dag, maar we kunnen wel zeggen
dat we een erg leuke dag hebben gehad. Het begon met een mooie demonstratiefilm in het auditorium van de fabriek. Aansluitend werden we rondgeleid door een mevrouw die met ons zeer gedetailleerd het productieproces van de fabriek doorliep. In de Antwerpse Opel fabriek worden alleen de Astra modellen gefabriceerd, wat een hoge productie mogelijk maakt. Een zeer vermakelijke bijeenkomst, met uiteraard een drankje en hapje. Vervolgens de verkeersdrukte van de half verbouwde Antwerpse ring weer onder ogen zien en op naar huis, met een nieuwe kijk op de moderne auto.

27 november 2004 – Uitgenodigd bij de firma Tonnie van Deijne, gezelligheid kent geen …

Tonnie van Deijne is al jaren DE specialist in Japanse auto-onderdelen. Of je nu hier komt voor een Mazda van 10 jaar oud of voor de nieuwe Mazda 6, het ligt nagenoeg allemaal op voorraad. Tonnie heeft ons jarenlang gesponsord, zowel financieel als ook met onderdelen en adviezen. Hoogste tijd om daar eens met de hele club een bezoekje te brengen. We werden uitgenodigd, prima ontvangen en we kregen een rondleiding door het hele bedrijf. Dat was nu eens een leuke dag!

11 juli 2004 – Behendigheidsrit 2004

De behendigheidsrit kwam wederom uit handen van Maria Barents, nu met ondersteuning van Rob Leereveld. Het was moeilijk deze keer. Het parcours was prachtig, alles zat erin en erbij. Omkleden, rommel opruimen, een stukje technische kennis, behendigheid in optima forma. Het weer was wisselvallig en tussen de buien door werden de vaardigheden getest. Dat viel allemaal nog niet mee. Er kon niet voor worden geoefend en het was niet mogelijk vooraf al het parcours te verkennen. Ik heb begrepen dat Maria voor juli 2005 de handschoen toch weer oppakt en nu met iets heel nieuws gaat komen, iets met bewegende delen??

16 Mei 2004 – Open dag te Oss

Een initiatief van de familie Steenbergen. Op 16 mei even de hele club uitgenodigd om een lekker kopje koffie te drinken. Vervolgens werd er in Oss bij Car Repair een demonstratie gegeven van reparatie voorruit, uitdeuken zonder spuiten en het restaureren, repareren van oud en nieuw interieur. Dat was allemaal heel boeiend en een welkome aanvulling voor de echte liefhebber. Nadien nog even gezellig nakleppen bij de familie Steenbergen… zo laat al? De hele stoet zette zich tegen half vijf in beweging… op naar de grote weg, op terug naar huis. Prachtig gewoon!

28 Maart 2004 – Het Minidrome in Asperen

Wat een mooie dag in maart 2004, een dag vol verrassingen. Weer een paar nieuwe leden erbij, keigaaf en keigezellig. Het automuseum in Raamsdonksveer was helaas gesloten en we besloten naar het Minidrome in Asperen te gaan. 4000 Miniatuurauto’s bij elkaar in glazen vitrines. De zon scheen, een leuke route ernaartoe en, aangezien we bijna voltallig waren, even een sleep van ’tig Mazda’s over de baan en binnendoor. We bezetten met de club even de hele parkeerplaats. Vandaag de introductie van Marcel Steenbergen, een Mazda 626 uit 1983 automaat in nieuwstaat!

2003 – Mazdadealer Hoebeke en Zn. in Rilland

Eén van de belangrijkste bezoeken was die aan Mazdadealer Hoebeke in Rilland. Naast een hartelijke ontvangst is het ook een heel leerzame dag geweest. Ze hadden hun winkel en werkplaats zo ingericht dat we in één ronde de geschiedenis van Mazda te zien kregen. Uiteindelijk werd ons ook nog uitgelegd hoe de rotatiemotor werkt. Eind van de dag werd afgesloten met een stukje technische uitleg over “hoe werkt de ontsteking” door Hendrik Jan Zwerver.

2003- Automuseum Kennis in Bergeijk

Op een zonnige dag in oktober bezocht onze autoclub het automuseum van Kennis in Bergeijk. Het is niet alleen een museum dat een heel scala aan oldtimers bezit, maar je kunt er ook auto’s van alle leeftijden kopen. Het thema van dat moment was Rolls Roys en Bugatti, waarvan er dan ook meerdere tentoongesteld stonden.

2003 – Kasteeltocht rondom Nijmegen

Zondag 12 oktober 2003 hadden we een toertocht door het luisterrijke gebied rondom Nijmegen. De hele groep werd door de omgeving geleid om uiteindelijk Kasteel Doornenburg te bezoeken. We kregen een gids toegewezen en zo ontdekten we dat de jeugdserie Floris (begin jaren ’70) grotendeels hier was opgenomen en dat de nieuwe Floris filmopname op de 13de van start ging. Dat was dus de volgende dag.